2015-01-23 Lite historia

Sedan några dagar går det att tjuvläsa Hyresgästföreningen Nynäshamn 100 år är jag har skrivit inledningen men också det senaste 20 åren. Det är en del av hyresgäst historia och en resa genom boende utvecklingen eller har det verkligen varit någon utveckling av boendet.

Jag låg och läste den idag och i föreningens begynnelse var ett av det stora problemet löss och annat ohyra samma problem som finns idag. Jag att man inom AB Nynäshamnsbostäder har i visa områden problem men vägglöss. Under snare har problemet med vägglöss bara vuxit en orsak är att man köper begagnade möbler och den andra det ökande resandet.

1938 krävde föreningen att man skulle inrätta en cyanvätekommitté den minnes gode kan säkert reagera på cyanväte som bara några år senare fick en helt annat användningsområde i koncentrationslägren.

Men 1938 använde man det till att röka död på vägglöss och annan ohyra, tack och lov finns det andar medel för att bli av med dem.

Detta var en lita tillbaka blick på Hyresgästföreningen Nynäshamns första etthundra år och vi fortsätter att skriva föreningens historia för de kommande hundra åren.

Vill du läsa Hyresgästföreningen Nynäshamn 100 år kan du ladda ner den här http://100ar.hgfnynas.de/wp/jubileumsskrift/

Idag har jag också skickat ut inbjudningar till dem som tilldelats förtjänsttecken av Hyresgästföreningen, när allt var dubbelkolla kommer 25 stycken att någon nivå av förtjänsttecken på årsmötet den 14 mars.

Under de senaste dagarna har börjat inse att inom än mycket snar framtid kommer jag operas. Har blivit tillsagd att äta extra energirik mat fram till operationen, under det senaste dagarna har haft ont i knät hela tiden somnar med värk och vaknar med värk.

Jag kan väl säga att det leder till ett ruskigt humör och extremt kort stubin, jag är väl inte särskilt rolig för min omgivning. Värktabletterna hjälper ju inte länge så det känns ingen idé att ta dem då.

Till på råge av allt är det extremt kallt ute just nu vilket man astma inte tycker om och det ser ut att var kallt ända fram till den idag sista möjliga dag för operation. Det är bara att hoppa att inget händer.