Sv Kyrkans Internationella arbete – Strängnäs stift @SvkInt @BiskopHansErik

Under den gångna helgen har man haft årsmöte i Svenska kyrkans Internationella arbete Strängnäs stift, idag på morgonen upptäckte jag ett inlägg på Twitter hur bra det hade varit.

Då flyger i taket och kan inte låta bli att kommentera att det varit ännu roliga om vi i ytter delarna av stiftet kunnat komma utan behöva över natta.

Jag har varit ombud i Lutherhjälpen och nu mera det Internationella arbete i åtskilda år, en gång har årsmötet varit i Södertälje. Men mer parten av gångerna har det varit Eskilstuna eller ännu värre i Örebro, vilket är ett stort hån mot oss i Nynäshamn. Skulle vi åka bil blir restiden 6-8 timmar t o r och att åka tåg är inte möjligt för då krävs det övernattning.

Jag vet inte hur många gånger jag framfört att lägga det som internat skulle varit mycket bättre och givit alla samma möjlighet att deltaga. Om inte borde man lägga det så man kan åka med allmänna kommunikationer från alla delar av stiftet, fick svar på mitt inlägg att man försöker lägga det mitt i stiftet!

Det är nästan så man kan börja fundera om Strängnäs stift ser oss i Stockholms län som ett bihang, det hade varit bättre att höra till Stockholms stift för de hade vi kunnat åkt med SL. Det känns som ingen lyssnar på än utan gör som man gjort i tidernas begynnelse