Etikettarkiv: Hyresgästföreningen Region Stockholm

Vad händer inom Hyresgästföreningen????

Under en längre tid har jag funderat vad som händer inom Hyresgästföreningen. Under det senast året har jag fått ta ansvar för sådant som anställd inom Hyresgästföreningen Region Stockholm har ansvarar för.

Det kan inte vara min sak att ta ansvar för förhandlingar, det är rena katastrofen hur det fungerar. Det finns fortfarande sex månader efter att förhandlare för av AB Nynäshamnsbostäder slutat inte någon ny. Vi får ingen information om vad som händer och när man söker ansvarig får man inte svar.

Jag undrar om föreningarna i Stockholms stad skulle acceptera att tillexmpel att man inte skulle ha förhandlar till de tre stora bolagen i Stockholms stad. Men oss ute på landet kan behandla som man vill tydligen.

För ett år sedan inleds ett förnyelse arbete inom Hyresgästföreningen Region Stockholm men inget märks, det känns som regionen fortsätter baka..

Nu ska jag kanske inte fortsätta skriva för då lär jag bli utfysen men mer finns………..

Avsägande

Till

Hyresgästföreningen Region Stockholm

Fullmäktiges ledamöter

När vi på regionens fullmäktigemöte i våras valdes till regionens valberedning blev vi både glada och stolta.

Vår samlade erfarenhet av valberedningsarbete är mycket stort och vi är mycket väl medvetna om att uppdraget kräver både stor respekt för demokrati och demokratiskt arbetssätt.

Vikten av tydlighet och att alla får samma information samt ordning och reda är för oss väldigt viktigt och något som vi har fokus på i vårt sätt att arbeta.

Under våren och sommaren har mailväxlingen inom och mellan valberedningens ledamöter tidvis varit både intensiv och hård i tonläget där diverse, som vi finner det, grundlösa anklagelser har förekommit.

För att lugna ner tonläget och ge oss i valberedningen möjlighet till eftertänksamhet valde Jonas i sin egenskap av sammankallande i valberedningen att skicka information via vanlig post till ledamöterna. Det visade sig vara en gigantisk felbedömning. Effekten blev den motsatta och anklagelserna haglade.

Ingen av oss har tidigare upplevt något liknande det som hänt o händer i den nuvarande valberedningen. Möjligheterna att fokusera på vårt uppdrag havererar totalt i mailväxlingar rörande formalia samt vem som skall göra vad och när.

Det är beklämmande att behöva informera er om att det inte är möjligt att försöka driva ett normalt valberedningsarbete inom Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Under våren begärde vi hjälp/stöd från regionledningen i samband med att situationen började urarta men har fram till dags dato inte fått någon respons på den begäran.

Med ovanstående som bakgrund vill vi meddela er att vi nu ställer våra platser i valberedningen till förfogande med en uppmaning till fullmäktiges ledamöter att entlediga den sittande valberedningen och välja en ny på kommande fullmäktigemöte i höst.

Högaktningsfullt

Pia Steen                                       Jonas Carlson                                                                   Janåke Skoog

Valberedningen – Hyresgästföreningen Region Stockholm

Jag har blivit kontaktad av personer inom Hyresgästföreningen om att det sprids rykten om att jag skulle ha hoppat av mitt uppdrag i valberedningen för Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Jag vill dementera denna typ av rykten som djupt sårar mig!

Jonas Carlsson

2014

Det som har gått har varit en där mycket skulle hända och ske detta super valår. Under våren gick mycket tid åt till att försöka stoppa ut försäljningen av AB Nynäshamnsbostäder, vilket slutade med att den dåvarande VD Greger Nilsson säger upp sig i protest.

Det har också varit ett år då Hyresgästföreningen har haft en förbundsstämma i Visby, jag ska inte säga vad jag tycker hur Stockholm beter sig. Det blev ingen framgång vad gäller besluten på stämman för Hyresgästföreningen Region Stockholm.

När stämman väl är över är vi framme vid  midsommar det var lika kallt då som det skulle bli oktober. Men det blev varmt tillslut när jag och Maud Pettersson var på Allsången på Skansen var det 32 grader i skuggan.

När hösten kom så var det dags för val till riksdag, kommun och landsting bara några dagar innan val anmäler jag mig som intresserad att var röstmottagare. Blev placerade som ersättare men det tänka lugna valdagen blev inte, jag skickades ut till Stora Vika på valdagen.

Sverige får en ny regering men det blir ingen bra början i december följs regeringen i budget omröstningen, ett extra val planers till den 22 mars 2015. Jag hade något som sa  att det inte skulle bli av det, innan jul säger till några bekanta att man ställer in valet helgen. Det visa sig att jag fick rätt på morgon den  27 december kalla man till presskonferens regeringen och alliansen hade gjort upp om framtiden i riksdagen och extravalet ställs in.

Vad gäller min astma och allergierna har jag klarat att medicinera mig själv och kontrollera den värre gick det två av mina kollegor.

Under förbundsstämman får en kollega som har soja och laktosallergi sojamjölk, jag hade allergitabletter med mig vilket räddade henne och slutade med en natt på Visby sjukhus med henna.

Sedan inträffa det som inte får hända igen under konferens till Viking Line fiskallergiker får en skinksmörgås som troligen har spår av fisk, troligen någon som gjort smörgåsen tagit räkor innan de gjort skinksmörgåsen. Även denna gång räddar händelsen tack vare snabb insats från min sidan.

Detta är något av allt som har hänt under 2014, nu ser vi framåt igår meddelade jag ställer upp som ordförande för Hyresgästföreningen Nynäshamn ytterliga två år till.

Jag ska försöka fortsätta blogga även under 2015 om vad som händer och sker, den stora händelsen kommer bli att Hyresgästföreningen Nynäshamn fyller 100 år!

Gott Nytt År!

Jonas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dag av fundering

Hade inte tänkt blogga förrän till kvällen och över kvällens avsnitt av Ögonvittnet på SVT, men så blir det inte nu.

Sitter vid köksbordet och tittar ut över ett landskap av rimfrost och börjar jag fundera över vad de personer som i morgon för 99 år sedan bildade Hyresgästföreningen Nynäshamn. Hur såg på framtiden för Hyresgästföreningen, kunde de förställa sig att vi idag har nästan samma problem idag.

Mellan skrev detta inlägg har fått samtal från hyresgäster i det nybyggda huset som flytta in för en månad sedan, man har kallt inne.

En av orsakerna till att jag man bildade Hyresgästföreningen Nynäshamn var att de hade kallt inne så pass att vattnet frös. Vidare försöker fastighetsägarna klämma ut att var de kan ur hyresgästerna, har man inte råd så får man flytta. Just nu råder det bostadsbrist i landet och det är fastighetsägarnas marknad, folk tar vad man får och betalar. Men så snart man hittar något billigare flyttar man, vilket gör att man får en stor omflyttning som slitter på lägenheterna och med för ytterligare kostnader som i sin tur leder till högre hyror.

Vad kommer att hända kommer vi få en segregation på bostadsmarknaden efter inkomst och klass.

Under hösten har Hyresgästföreningen Region Stockholm ägnat sin tid åter inre strider och organisation är på väg mot att styras av tjänstemännen. Medlemmar och förtroendevalda blir något som katten släppat in och inte vill ha, jag vill hävda att Hyresgästföreningen är under undergång!

P.S. Efter att SVT sänt Ögonvittnet kommer jag kommenterar avsnittet kring kl 23:00