En dag av fundering

Hade inte tänkt blogga förrän till kvällen och över kvällens avsnitt av Ögonvittnet på SVT, men så blir det inte nu.

Sitter vid köksbordet och tittar ut över ett landskap av rimfrost och börjar jag fundera över vad de personer som i morgon för 99 år sedan bildade Hyresgästföreningen Nynäshamn. Hur såg på framtiden för Hyresgästföreningen, kunde de förställa sig att vi idag har nästan samma problem idag.

Mellan skrev detta inlägg har fått samtal från hyresgäster i det nybyggda huset som flytta in för en månad sedan, man har kallt inne.

En av orsakerna till att jag man bildade Hyresgästföreningen Nynäshamn var att de hade kallt inne så pass att vattnet frös. Vidare försöker fastighetsägarna klämma ut att var de kan ur hyresgästerna, har man inte råd så får man flytta. Just nu råder det bostadsbrist i landet och det är fastighetsägarnas marknad, folk tar vad man får och betalar. Men så snart man hittar något billigare flyttar man, vilket gör att man får en stor omflyttning som slitter på lägenheterna och med för ytterligare kostnader som i sin tur leder till högre hyror.

Vad kommer att hända kommer vi få en segregation på bostadsmarknaden efter inkomst och klass.

Under hösten har Hyresgästföreningen Region Stockholm ägnat sin tid åter inre strider och organisation är på väg mot att styras av tjänstemännen. Medlemmar och förtroendevalda blir något som katten släppat in och inte vill ha, jag vill hävda att Hyresgästföreningen är under undergång!

P.S. Efter att SVT sänt Ögonvittnet kommer jag kommenterar avsnittet kring kl 23:00