2015-01-05 Trettondags afton

Började dagen med årets första besök i tvättstugan något som var nödvändigt efter alla helgerna.

Mina lungor hade tydligen kanske tyckt att det inte var så bra, men på morgon var bättre än i går kväll. Ringde dock Huddinge sjukhus för att diskutera de senaste dagarna försämring. De ringde upp mig efter lunch och tyckte jag inte låter så bara, men konstaterade att jag redan gjort de förändringar som kunde göras.

Man boka in en telefontid med min läkare som är tillbaka efter har doktorerad under hösten men även ett besök i början av februari. Sköterska ansåg att det var nödvändigt med tanke på den förestående operationen så snart måste göra oavsett hur jag mår.

Blev uppmanad att tar det lugnt och vid minsta tecken på försämring omgående åka in till akuten på Huddinge sjukhus och inte försöka behandla mig själv. det är ju ingen skillnad mot vad jag gjort de senaste dagarna. Jag kommer ju ingen stans då man har tekniska problem med färdtjänsten sedan i slutet av föra året, idag har det inte att komma fram till sidan så min förhoppning att de håller på och åtgärdar felet.

För utan min färdtjänst blir mitt hem mitt fängelse för jag kan inte ta mig ut.

Jag har roat mig med lite historieskrivning över Hyresgästföreningens senaste tio åren fram till 100 års jubileet i år, det är förvånade vad man har varit med om under mina tio år som ordförande.

Jag blev riktigt nostalgisk av att läsa verksamhetsberättelsen som jag skrivit de senaste tio åren, nu är de klara och jag har också skrivit min inledning på sammansätt som min företrädare. Något av det dråpligaste jag har varit med om var när vi skulle åka på LH-konferens det var vi och 900 studenter på båten. Första morgon var som ett åskmoln när jag fick tag i jouren på resebyrån, jag lovade att deltagarna att jag skulle kräva en ny resa.

Några garvade åt mig och så det lär inte gå men tänk vad fel de fick det vi fick en ny resa.

Under eftermiddagen har jag åter blivit sämre i astman och inhalerat och det hjälper fortfarande, det är alltid något. Det är som tur inga aktiviteter inom Hyresgästföreningen den kommande vecka och det är tur med tanke på hur jag mår idag.