Vem är jag?

Jag är f.d. ordförande i Sveriges äldsta nu aktiva Hyresgästförening den i Nynäshamn grundad den 30 december 1915, men också aktiv inom Svenska kyrkan sedan konfirmation.

Jag lider av mycket svårbehandlad astma så gör mitt vardagsliv är mycket begränsad vad jag kan göra eller orkar gör. Långa perioder är sängliggande till följd av min astma. Jag har också fått en följd av biverkningar och följd sjukdomar som gör mitt liv inte blir lättare.

Sedan 2014 upptäckte man en klassisk ”idrottsskada” som man opererat tre gånger sista gången upptäckterna sprickor i leden, som man inte vågar åtgärda på grund av min astma inte vill opera. Så sedan våren 2015 tillbringar 2-3 halvdagar på Huddinge sjukhus och fram till hösten 2017. Under våren 2017 genom gick en operation där man smälter brosket i knät och jämnade ut det vilken lyckades, våren 2024 är jag smärtfri vid normal belastning.

Jag har också en stort historisk intresse och tillbringar mycket tid på Skansen för lära mig mera om folk livet, det har också blivit en plats där jag kan vara och ta det lugnt.

Jag är uppväxt på Järflotta söder om Nynäshamn där under den varma delen av året försöker tillbringa så mycket tid som möjligt för att koppla av och finna ro.

Tidigare har varit aktiv i FMLS och ABF, men min astma och jag hade inte samma syn på det och var tvungen att avveckla dessa uppdrag för att klara vardagslivet.

Våren 2023 går jag i väggen och blev tvungen att tillfälligt lämna visa uppdrag men nu är jag på väg tillbaka.

På denna blogg försöker jag ge en inblick hur det är att leva med astma och mina tankar kring vardagslivet. Periodvis kan det verka som det vara om min astma men det är en stor del av mitt vardagsliv och påverkar mig till stor del.

Jag är intresserad av politiken men min astma gör att det intresse har hamnat i bakgrunden, dels därför att jag idag inte känner mig hemma i något parti. Det händer att jag kommenterar politiken men det behöver inte självklar vara Hyresgästföreningens syn utan är min personliga tankar.

Särskilt sommartid lägger jag upp bilder i stället för text som för beskriva mitt vardags liv och den ligger under Bildblogg.

Kontakt mig!

© Jonas Carlsson 2024