Svar på min färdtjänst som inte kom den 2019-08-02 #nynäshamn #färdtjänst #sverigetaxi

Jag fick just detta svara från Färdtjänsten om resan den 2 augusti med fler bom, hade varit intressant att få veta vad dem gör för att det inte ska upprepas igen än att SverigeTaxi kommer få betala en kvalitetsavgift. Det hjälper ju inte mig när det inte kommer.

Det är ju inte Färdtjänstens fel att SverigeTaxi lagt ett sådant lågt bud att chauffören inte vill köra, Färdtjänsten följder ju bara lagen om offentlig upphandling.

Frågan är ur länge det kan fortsätta på detta sättet?????????

Hej

Vi har tagit emot ditt meddelande som handlar om uteblivna bilar den 2 augusti 2019. 

Färdtjänsten beklagar att bilarna inte kom som beställt. Efter kontroll kan vi se att resorna blivit kvitterade av taxibolagen, men vi kan dessvärre inte se anledningen till att bilarna uteblev. Taxibolagen kommer få betala en kvalitetsavgift för varje utebliven bil.

Ibland händer det saker som gör att din taxi inte kommer. Om du har väntat i 20 minuter efter beställd hämttid och din bil fortfarande inte har kommit, gäller resegarantin.

Resegarantin betyder att du kan ringa till 0200–77 66 55 om din bil inte kommit inom 20 minuter efter den beställda hämttiden. De som svarar på numret efterlyser din taxi och hjälper dig att göra en ny beställning om det behövs. I de fall en ombeställning görs av Resegarantin är det endast den resa som utförs som faktureras, och endast en resa från ditt resesaldo.

Om du har möjlighet så kan du resa med och betala för en privat taxi, och få ersättning av oss i efterhand.

Du kan få ersättning för resa med privat taxi om:

  • din färdtjänsttaxi är mer än 20 minuter försenad (om du beställer en privat taxi innan det har gått 20 minuter får du ingen ersättning, även om du påbörjar resan senare)
  • taxikvittot i original skickas in till oss inom 3 månader

Skicka in taxikvittot i original tillsammans med en kort beskrivning om vad som hänt. Ange också ditt kund- eller personnummer, clearingnummer, kontonummer samt namnet på banken där du vill att vi sätter in pengarna. Vår adress är:

Färdtjänsten
Box 30103
104 25 Stockholm

Vänliga hälsningar
Kundservice för färdtjänst och sjukresor