2015-01-25 ”Partiledaren som klev in i kylan”

I väntan på operationen slår jag ihjäl tiden med att läs Daniel Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan”, det otäcka är jag känner igen maktkampen ut ifrån Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Man har hemliga möten för att kunna göra ”kupper” och på mycket hög nivå, man kan fråga sig om hör hemma i folkrörelse eller har det blivit allmänt accepterar och något normalt. Under mina är som valberedning inom olika folkrörelser har sätt detta mönster och då inte bara i Hyresgästföreningen.

Man kan undra om det beror på att det flesta som är aktiva också ofta är det i flera olika organisationer, och på så sätt smittar det mellan de olika folkrörelserna. Vad ska man göra för att få bort denna typ och maktstrukturen som finns idag.

I början av min tid i valberedningen för Hyresgästföreningen Region Stockholm råkade jag ut för påtryckningar på hur jag ska ändra mig. Så här flera år senare ångar jag att jag inte stod på och vid höll min integritet, jag skulle har hängt ut den person för sitt agerande och inte ändrat mig.

Men bara ett år senare blev det som jag ville men det tog ett år som Hyresgästföreningen kanske hade kunnat använt till något annat.

Personen som utsatte mig för påtryckning är inte längre aktiv inom Hyresgästföreningen.

När jag har läst klart boken ska jag kommentera vad jag tycker om den då.

Jag hoppas operationen blir av denna vecka