2024-06-02 Att behöva ligga på sjukhus är inget jag vill men ett måste ibland

Det hela började julen och nyår 2007 dagarna före jul slet jag som ett djur för att hinna klart med allt, jag hade då varit ordförande i Hyresgästföreningen Nynäshamn i nästan tre år.

På kvällen den 22 december går det inte längr, rimmar gristassar och ringer efter ambulansen eftersom jag inte kunde andas. De kör mig till Södersjukhuset där min dåvarande lungläkare tjänstgjorde, väl framme säger akutläkaren att vi lägger in dig.

Man med gristassar som rimmar och långt från klar blev svaret tack men nej tack, tidigare hade jag velat bli inlagd men fått svaret där gör man inte längre.

Detta är på den tiden man varje sjukhus hade egna journaler och andra sjukhus kunde inte läsa dem.

På annandagen jul hämtar biljetter till den först Arn filmen som haft premier, har fortfarande svårt att andas så slinker förbi akuten i Huddinge de ser inte vad Södersjukhuset skrivit några dagar tidigare.

Väl där kommer akutläkaren och säger vi lägger in dig men svaret blev tack men nej tack ska på bio imorgon. Läkaren säger ändrar du dig är du välkommen tillbaka så lägger vi in dig.

Följande dag efter bion inser att nu går det inte längre åker till Huddinge där det är samma läkare som sist som ser på mig och säger jag skriver in dig nu.

Det jag då inte visste att inte var att skulle bli många fler vårddygn genom åren fram till idag.

Blev utskriven på Nyårsafton och säger överläkaren att han skulle skicka journalen till min lungläkare som han kände väl, något jag fick ångra.

När helgerna var över kom det samtal väntade på från min lungläkare han sa till mig att säger akutläkaren att du ska läggas in då gör man det och sedan stannar man till läkaren säger att man ska gå hem inget annat.

Jag har väl till viss del följt det rådet!

I juni 2010 är det förbundsstämman i Hyresgästföreningen där leder delegationen från region Stockholm då blir det för mycket igen. När jag kommer hem åker jag direkt till akuten på Huddinge och blir kvar 14 dagar.

Att vara aktiv inom Hyresgästföreningen har inte gått ihop med att ha astma.

Sedan juni 2019 fram till nyligen har klarat mig från sjukhuset, men för 16 dagar sedan gick det inte längre. Blev bättre och läkaren tyckte jag var så bra att kunde gå hem var hemma några dagar men sedan gick det inte så tillbaka och 26h på akuten innan jag kom upp på avdelningen igen.

Jag är evigt tacksam för den svenska sjukvården och personalen. När jag nu varit på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge har legat på M61 som är lungmedicin.

Jag kan säga att jag mycket nöjd med personal jag att göra med under dygnen där. Det gör ett fantastiskt jobb!

Man får allt serverat vid sängen och vänliga och hjälpsamma.

Nu väntar på att lungmottagningen ska ringa för att planera vidare vård och uppföljning, är tillsagd att ta det lugnt fram till träffas lungläkare.

Nu hoppas jag kommer klara mig från sjukhuset ett bra tag.